• Звучить поезія Маестро, або карантин творчості не перешкода

    Звучить поезія Маестро, або карантин творчості не перешкода Звучить поезія Маестро, або карантин творчості не перешкода Звучить поезія Маестро, або карантин творчості не перешкода Звучить поезія Маестро, або карантин творчості не перешкода Звучить поезія Маестро, або карантин творчості не перешкода

     Кожного року в кінці травня в бібліотеці-філії №10 збиралися шанувальники творчості лауреата Національної премії ім. Т.Г. Шевченка, поета, письменника, кінорежисера, актора Миколи Степановича Вінграновського для участі у конкурсі «Маєстат слова», щоб у чесній та безкомпромісній боротьбі виявити найкращого з декламаторів творів величного Маестро.

    Та весна 2020 внесла в життя свої корективи – КАРАНТИН. Чи відбудеться конкурс? – це питання виникало і хвилювало однаково всіх – і майбутніх конкурсантів і особливо нас, організаторів. Ми не могли, і не мали права відмовитися від проведення конкурсу… І він відбувся!!! – у форматі онлайн. Учасників було – 21.

    Для визначення переможців в бібліотеці зібралися члени журі: голова – Ольга Болховітіна – режисер, сценарист, завідуюча театральним відділенням школи мистецтв №3; Валерій Войтов – актор Київського академічного обласного музично-драматичного театру ім. П. Саксаганського, лауреат міської молодіжної літературно-мистецької премії ім. М. Вінграновського, лауреат стипендії Президента України 2019 року; Христина Галицька – актриса театру ім. П. Саксаганського, переможець Всеукраїнських конкурсів читців творів Т. Шевченка і Л. Українки; Анжеліка Кисліцина – актриса театру ім. П. Саксаганського (судила онлайн); Тетяна Савенко – читачка бібліотеки-філії, шанувальниця творчості М. Вінграновського.

    На екрані один за одним з'являлися конкурсанти, у виконанні яких поезія Вінграновського звучала ніжно, натхненно та піднесено. А найменші Марічка Бориско та Соломійка Сесьомко зачарували дитячою безпосередністю виконання, за що отримали спеціальні подарунки. Члени журі знаходилися на безпечній відстані один від одного, і мені було дуже цікаво спостерігати за їхньою реакцією на виступи: як вони одночасно розпочинали аплодувати, захоплено переглядалися, підходили до екрана, щоб краще було чути… Можливо саме тому, без вагань і довгих обговорень були визначені переможці та оголошені членами журі у відеозверненні.

    У молодшій віковій категорії перемогли:

    1 місце – Катерина Сергієнко

    2 місце – Варвара Середа

    3 місце – Матвій Клименко

    Серед старших конкурсантів перемогу святкували:

    1 місце – Анастасія Герасько

    2 місце – Віталій Кулинич

    3 місце – Анастасія Чернух та Анна Панько

    «Я дві пори в тобі люблю…» – неперевершене прочитання цього вірша Вікторією Діхтяренко викликало «бурю емоцій», і тому журі одноголосно визнало її переможницею конкурсу.

    Завдяки «вподобайкам» приз глядацьких симпатій дістався юному, але дуже талановитому Олександру Федаку.

    Насолоду отримали усі присутні і від відеопоезії «Така, як всі» у виконанні бібліотекарки Жанни Харченко, на жаль цей виступ був поза конкурсом.

    Всі призери і учасники отримали дипломи, призи і подарунки від відділу культури і туризму Білоцерківської міської ради та давнього друга бібліотеки Тетяни Савенко.

    …Конкурс завершився. У такому форматі ми його проводили вперше. Дякуємо всім, хто долучився. Але так хочеться дивитися прямо в очі конкурсантам, переживати разом з ними кожен їхній рух, кожне їхнє слово… Дай Бог, щоб так і було, а ми готуємось до наступних зустрічей.

     

    Ганна Нагорна, зав. філіалом №10.

     

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше