• Неймовірні витвори мистецтва Тетяни Строкач

    Неймовірні витвори мистецтва Тетяни Строкач Неймовірні витвори мистецтва Тетяни Строкач Неймовірні витвори мистецтва Тетяни Строкач Неймовірні витвори мистецтва Тетяни Строкач Неймовірні витвори мистецтва Тетяни Строкач


    Віками джерелом пізнання історії, культури й духовності українського народу було і є народне мистецтво. Нині спостерігаємо спалах інтересу до улюбленого різновиду народної творчості – виготовлення ляльки-мотанки, ляльки-оберегу. Поробки із природного матеріалу – це широкий простір для фантазії.

    Тетяну Тезіславівну Строкач знають у Білій Церкві, як автора поетичних збірок. Я хочу познайомити вас ще із одним захопленням пані Тетяни, а саме – виготовленням ляльки-мотанки з трави, листя, квітів тощо. Душа у майстрині творча, наполеглива, натхненна. І як результат – чарівні ляльки, які вона творить інтуїтивно.Її чудові вироби відмінні, виконані в українському стилі довершено та естетично.

    «До роботи приступаю з чистими думками та спокійним серцем. Дуже приємно робити лялечки, бо вони мають натуральну енергетику. Їх виготовлення – це свого роду медитація, яка знімає стрес»,– ділиться пані Тетяна. Усі ляльки майстрині створені як авторські, без копій і повторення, це – власна фантазія.

    Виготовлена власними руками лялька-мотанка сповнена позитивної енергії, любові, ніжності і тепла. Вироби милують очі природною красою і простою формою. Уміння спостерігати, слухати природу, пізнати радість творчості – ось безцінні якості Тетяни Тезіславівни, що приносять дивовижний результат у роботі з природним матеріалом.

    Композиції з сіна, квітів і листя (ростова лялька Купавонька, бичок, качка, букети тощо) виготовлялися для виставок до Дня села Гайок, свята Осені. Всі вироби створюються з того, що є під руками: трави, квіти, ягоди, листя, і не потребують спеціальних матеріалів.

    Вироби майстрині вражають своєю майстерністю виконання. Ви маєте унікальну можливість ознайомитись з роботами пані Тетяни, переглянувши онлайн виставку робіт в групі «БібліоДзвін» у Фейсбуці https://www.facebook.com/photo.php?fbid=3139133012822271&set=pcb.1560186584165430&type=3&theater&ifg=1. Роботи вражаютьмайстерністю виконання і принесуть задоволення від побаченого. Пані Тетяні ж,залишається лиш побажати подальшого натхнення в дуже корисній справі.

    Відповіддю на питання про захоплення майстрині є її вірш «Чому дорослі граються в ляльки»:

    Чому дорослі граються в ляльки?

    Можливо, у дитинстві не награлись?

    А може в них так хочуть віднайти

    Те сокровенне, що в країні мрій зосталось?

    Чому дорослі граються в ляльки?

    В них – еліксир, що до життя вертає.

    Хоч долі так заплутані стежки,

    Весь лід в душі розтопить лялька, знаю...

    Чому дорослі граються в ляльки?

    В них щирість і краса, любов і ласка,

    Магічна сила, що через віки

    Мов оберіг для нас, як дивна казка...

    Дорослі друзі! Грайтеся в ляльки!

    Знайдіть красу довкруж!

    Життю радійте!

    Дітей цьому навчайте залюбки, робіть добро, разом творіть і мрійте!

    Хай в цьому допоможуть Вам ляльки!

     

    Надія Гаврилова.

     
     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше