• Якщо поруч вірні друзі…

    Якщо поруч вірні друзі…

    Тісна багаторічна співпраця пов’язує колектив бібліотеки-філії №10 з педагогічним та учнівським колективами загальноосвітньої школи №5 (директор Ольга Садаєва). Разом пройдено чимало доріг, подолано не одну перешкоду.

    Кожний, хто переступає поріг бібліотеки, поринає у чарівний світ книги, яка як незгасний вогник освітлює шлях, та є найкращим і надійним джерелом інформації. Любити книгу, читання потрібно привчати з дитинства, тому на початку кожного навчального року першокласники приходять на екскурсію у «Країну книг». Це своєрідна гра-подорож, після якої дітлахам знову хочеться повернутися у бібліотеку. Особливе враження на малечу, зазвичай, справляє зустріч з Юрієм Кривендою, колекціонером мініатюрних книг «А книги бувають різні…»

    Бібліотечні фахівці організовують та проводять різноманітні заходи, намагаються складати оригінальні сценарії та використовувати нові форми роботи. Знайомство та зустрічі, спілкування з авторами книг дають поштовх до читання, до відкриття нового і непізнаного.

    У творчій співпраці бібліотекарі і вчителі прагнуть показати читайликам красу і силу українського слова, виховувати почуття патріотизму, людяності, розвивати творчі здібності. Доброю традицією стало спільне планування і проведення заходів під час шкільних канікул.

    На жаль, цього року свої корективи у планування і проведення заходів внесла пандемія коронавірусу, але бібліотекарі сподіваються на поновлення проведення традиційних заходів. Адже, як приємно чути, коли маленькі читачі говорять – «наша бібліотека», а ставши дорослими приводять до книгозбірні своїх дітей.

    Хочеться подякувати кожному вчителю за тісну співпрацю, за розуміння і підтримку, кожному учню за відданість книзі і бібліотеці.

    У колективу філії №10 багато творчих планів і задумів, добрих і цікавих справ. І коли поруч такі друзі – все можливо.

     

    Ганна Нагорна.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше