• «Еспресо. Вибір читачів 2020»

    «Еспресо. Вибір читачів 2020» «Еспресо. Вибір читачів 2020» «Еспресо. Вибір читачів 2020»

    Закінчився 4-й сезон книжкової премії «Еспресо. Вибір читачів 2020», засновником якої є телеканал «Еспресо». Метою премії є відзначення найкращих вітчизняних літературних новинок року, підтримка в українців інтересу до читання, допомога читачам у виборі цікавих книжок…

    Доречними є книги, які отримала бібліотека-філія №10, яка другий рік поспіль бере участь у визначенні кращих творів. І якщо в минулому році читачі визначали кращий твір лише в номінації «Література для дорослих», то цього річ отримали книги вже у трьох номінаціях «Література для дітей», «Література для підлітків» та «Література для дорослих».

    Протягом жовтня-листопада діти, підлітки, дорослі визначались – яка ж книга їм найбільше до вподоби? А вибір був, ой, який нелегкий…

    9 неперевершених книг викликали неабияку зацікавленість. Дитячі видання: Оля Русіна «Мія і місячне затемнення»,Грася Олійко «Історія, яку розповіла Жука», Таня Поставна «Коли я була лисицею». Книги для підлітків: Іван Андрусяк «Сірка на порох», Наталія Довгопол «Шпигунки з притулку «Артеміда», Саша Камінська «Не кажи нікому». Дорослим користувачам: Оксана Забужко «Планета Полин», Сергій Жадан «Список кораблів», Софія Андрухович «Амадока» .

    Дорослі користувачі читали вдумливо, кращу книгу вибирали прискіпливо. Підліткам подобаються пригодницькі твори, а дитячі книги та їхні автори стали справжнім відкриттям не тільки для дітей, а й для їхніх батьків і для бібліотекарів.

    Враховуючи карантинні обмеження маленькі читай лики – учні 3-В класу БЗШ №5 (вчитель Грозна Ніна Дмитрівна) організували голосні читання в класі, а потім діти брали книги додому, де читали їх разом з батьками. Скільки емоцій, а які малюнки!

    В голосуванні за кращу книгу взяли участь 47 користувачів. Цікаво – чи співпаде вибір білоцерківців з результатами загальноукраїнського голосування (в минулому році співпав)? Чекати залишилось зовсім недовго. А бібліотекарі вдячні телеканалу «Еспресо» за подаровані книги і сподіваються на подальшу співпрацю.

    Ганна Нагорна.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше