• Лесині лютневі піснеспіви

    Лесині лютневі піснеспіви Лесині лютневі піснеспіви Лесині лютневі піснеспіви Лесині лютневі піснеспіви Лесині лютневі піснеспіви

    25 лютого 2021 року виповнюється 150 років із дня народження Лесі Українки (справжнє ім’я та прізвище – Лариса Косач-Квітка), письменниці, перекладачки, однієї з центральних постатей національної культури.

    З нагоди ювілею фахівці книгозбірні №3 для широкого загалу користувачів з 5-го лютого у бібліотеці почали проходити поетичні замальовки «Лесині лютневі піснеспіви».

    У читальній залі була розгорнута книжкова виставка «Хотіла б я піснею стати…», на якій представлені друковані твори письменниці, фотоальбоми, науково-довідкові видання, що знайомлять з життям та творчістю Лесі Українки. Особливу увагу серед представлених книгодруків читачі звернули на драму-феєрію «Лісова пісня». Ця книга у квітні 2021 року святкує свій 110-літній ювілей.

    Користувачі-діти, учасники гуртка виразного читання «Я – оратор!» читали казки та поезії. Усі бажаючі мають змогу переглянути та прослухати їх на YouTube каналі.

    У день ювілею фахівці книгозбірні завітали і до бібліотеки навчального закладу ДНЗ БПТУ ім. П.Р.Поповича для участі у спільному масовому заході «Зустріч двох поколінь: минуле і сучасне».

    25 лютого з нагоди 150-річчя від дня народження Лесі Українки до книгозбірні №3 на годину поетичного настрою «Лесин дивосвіт» завітали читачі різних вікових категорій.

    Учасники заходу читали вірші, слухали пісні на вірші Лесі Українки, переглянули документальний фільм «Леся Українка».

    Немає жодного свідомого українця, який би не був знайомий з творчістю письменниці.

    На пам’ятнику Мольєру французи написали: «Для його слави нічого не потрібно, він потрібен для нашої слави».

    Щодо Лесі Українки можна сказати саме так.

     

    Ксенія Гнуда.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше