• Декада «Шевченкового слова»

    Декада «Шевченкового слова» Декада «Шевченкового слова» Декада «Шевченкового слова» Декада «Шевченкового слова»

    В історії кожного народу є постаті, які з тих чи інших причин не лише стають уособленням сокровенних національних прагнень, але ще й ідеальними символами його, народу, здобутків, історичної долі, своєрідними зразковими громадянами, що вивищуються над часом. У культурному іконостасі України вже два століття беззаперечним моральним авторитетом є Тарас Шевченко. Поет. Художник. Людина, доля якої була й залишається взірцевим прикладом «служіння народу». Полум’яне слово Шевченка-поета немов летючою стрілою вражає, пориває серця людей до національного самоусвідомлення та самоствердження в єдиній соборній, незалежній українській державі.

    До 207-ї річниці від дня народження Шевченка, у бібліотеці-філії №6 відбулася декада «Шевченкового слова». Зважаючи на карантинні обмеження, робота проводилась в онлайн режимі і висвітлювалася в соціальній мережі Facebook на сторінці «БібліоДзвін». Бібліотекарями було оголошено і проведено поетичний марафон «Вивчаємо Шевченка і про Шевченка». У заході взяли участь 50 користувачів книгозбірні, які не лише читали поезію Шевченка, а й виконували пісні на слова Великого Кобзаря. Серед поетичного розмаїття марафону вдало вписався вірш «N.N», який в’єтнамською мовою прочитала До Тхі Хоа Лі – в’єтнамська поетка, яка проживає в Білій Церкві.

    Маленькі читайлики, учні 3-х класів БЗШ №23, залюбки взяли участь в онлайн мистецькій годині «Ілюструємо твори Шевченка». Діти малювали ілюстрації до творів: «Садок вишневий біля хати», «Тече вода з-під явора», «Реве та стогне Дніпр широкий», «Плач Ярославни», а Вероніка Бойко намалювала портрет Тараса Шевченка.

    На абонементі та у читальній залі були оформлені книжкові виставки. Користувачі мали можливість ознайомитися з книгами про Шевченка, з неперевершеною поезією Кобзаря. Цікавість викликає і книга «Кобзар Білоцерківський», яка включає в себе найбільш популярні вірші Тараса Шевченка, твори білоцерківських поетів, присвячені Великому Кобзарю та дослідження краєзнавців, пов’язані з його перебуванням у місті.

    Уся творчість Тараса Шевченка пронизана ідеєю незалежності України, любові до неї, відданості своєму народу, злагоди в суспільстві. Сенсом його життя було служіння рідному народу, Батьківщині. Своїм геніальним талантом він намагався виховати у читачів такі ж сильні почуття любові й відданості Україні.

     

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше