• Пізнаємо великого Кобзаря

    Пізнаємо великого Кобзаря Пізнаємо великого Кобзаря Пізнаємо великого Кобзаря

    У день народження Тараса Шевченка працівники бібліотеки-філії №9 завітали до учнів 1-В класу СПМШ №16 та провели літературну годину «Ніжно вплітається в гомін Дніпра добре і щире Шевченкове слово». Бібліотекар Галина Чередник розповіла дітям про нелегке Тарасове дитинство. Рано втративши батька і матір, йому доводилося пасти чужих ягнят та часто бути битим різками. Тоді малий Тарас ховався подалі від лиха в бур’яни, часто губився, коли ходив за село шукати «залізні стовпи», що «підпирають» небо.

    Під час заходу діти мали змогу переглянули мультимедійну презентацію «Як Тарас став зіркою», а ще слухали пісні на вірші великого поета та взяли участь у цікавій вікторині. Школярі відкрили для себе нові сторінки творчості Тараса Григоровича, сповнені співчуття та любові до селянських дітей і водночас ненависті та осуду до їхніх гнобителів.

    Дітки в очікування свята вивчили вірші Тараса Шевченка. В урочисто-піднесеній атмосфері заходу прозвучали вірші у виконанні малюків: «Зацвіла в долині червона калина», «Реве та стогне Дніпро широкий», «Село і серце одпочине», «Мені тринадцятий минало».

    Шевченкові вірші сповнені великої любові до України, до рідного народу, тому так високо шанують дорослі і малі пам’ять великого Кобзаря, тому так люблять його полум’яне і ласкаве слово.

     

    Світлана Могорит.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше