• Батько українського бестселера

    Батько українського бестселера Батько українського бестселера Батько українського бестселера

    10 червня святкує свій ювілей Василь Шкляр – один із найвідоміших, читаних і «містичних» сучасних українських письменників, член НСПУ та Асоціації українських письменників, журналіст, перекладач.

     

    В цей день для читачів бібліотеки села Вільна Тарасівка відбувся літературний подіум «Василь Шкляр – батько українського бестселера». Бібліотекар розповіла присутнім багато цікавого про життя і творчість Василя Шкляра та познайомила з його книгами «Кров кажана» та «Треба спитати у Бога». Також пані Раїса презентувала нову книгу Василя Шкляра «Чорне сонце». Як зауважив автор: «Книга «Чорне сонце» – це твір про російсько-українську війну очима бійців «АЗОВу», всі його герої – справжні». Цю книгу письменник присвятив бійцям добровольчого батальйону «АЗОВ». Назва книги походить від символу полку, який бійці зображують на своїх шевронах та бойовому прапорі. Чорне Сонце – сакральний знак, який забезпечував тісний зв’язок із предками і давав людям джерело енергії, аби вони змогли вистояти в годину найтяжчих випробувань. Вони відкрили його людям з попередженням: хто не чує голосу прабатьків, голосу рідної крові, тому Чорне Сонце спалює душу».

    Тривалий час Василь Шкляр перебував на передовій разом з бійцями і на власні очі бачив їхнє життя та боротьбу за Україну. Він утілює в собі образ справжнього українця, переможця-воїна та одночасно мудрої людини.

     

    Раїса Лисак.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше