• Творець незабутніх шедеврів Творець незабутніх шедеврів

    9 червня для читачів бібліотеки-філії № 10 була проведена літературно-музична година «Я з пісні народної виріс», присвячена 90-річчю від дня народження видатного українського композитора Олександра Білаша.

     
    Із розповіді бібліотекаря присутні дізналися про яскраві та цікаві сторінки життя уславленого маестро. Мало хто знав, що крім того, що він був відомим композитором, то він ще й писав прекрасні вірші. «Я музику й поезію однаково люблю…», – зізнавався в своєму вірші Олександр Білаш.
     
    А ще Олександр Іванович дуже кохав свою дружину, оперну співачку Ларису Остапенко. Значна частина віршів була присвячена саме їй.
     
    Саме дружина була першим помічником і критиком у творчості Олександра Білаша. Тому він так тепло згадував про неї в своїх спогадах: «Те, що наш будинок не тільки моя фортеця, а й джерело натхнення, – все завдяки дружині».
     
    Під час проведення літературно-музичної години звучало дуже багато музики, пісень видатного композитора : «Ясени», «Впали роси на покоси», «Два кольори» і багато інших. Учасники заходу із задоволенням підспівували, бо, незважаючи ні на що, ці пісні були і залишаються улюбленими.

    Альона Сушкевич



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше