• Християнство – духовна опора нації

    Християнство – духовна опора нації Християнство – духовна опора нації Християнство – духовна опора нації

    Прийняття християнства київським князем Володимиром стало ключовою подією в історії Русі, заклало основи державності і на століття визначило долю народів, що вийшли з київської хресної купелі.

    Першосвятителем Київської Русі є князь Володимир Святославович, названий православною церквою Рівноапостольним і святим. У 988 році він успішно запровадив християнство як державну релігію. Але до цієї важливої події в історії Русі-України лежав довгий і тернистий шлях. Князь Володимир сам прийняв нову віру, потім хрестив Київ і оголосив християнство державною релігією Київської Русі.

    У зв’язку з цим 28 липня в Україні відзначається державне свято – День хрещення Русі-України.

    Саме в цей день у бібліотеці-філії №3 для широкого загалу користувачів відбувся бібліонавігатор «Християнство – духовна опора нації». Учасники заходу переглянули відеоролик на тему вірувань давніх слов’ян, про часи князівства Володимира та хрещення Русі, віртуально побували у найвідоміших храмах України, зокрема Володимирському соборі Києво-Печерської лаври, Софії Київській, Десятинній церкві.

    Працівники бібліотеки в читальній залі оформили книжково-ілюстративну виставку, з якої читачі дізналися про історію свята. На виставці представлені понад двадцять друкованих видань, що розповідають про подію, яка відбулася у 988 році. Присутні залюбки підходили до неї, щоб ознайомитися з цікавими книгами.

    Кожен українець повинен знати та вивчати минуле українського народу. У святому письмі сказано: «Пам’ятайте про дні давні, розважайте про роки усіх поколінь».

     

    Ксенія Гнуда.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше