• Ні ─ торгівлі людьми

    Ні ─ торгівлі людьми Ні ─ торгівлі людьми Ні ─ торгівлі людьми Ні ─ торгівлі людьми

    30 липня у світі відзначають Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми, що був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 2013 році.

    Торгівля людьми – один з найтяжчих злочинів в усьому світі. Вона є не лише сучасною формою рабства, яке порушує права людини, а й тяжкою формою насильства, що спричиняє ризик для життя і здоров'я людей.

    На жаль, ця проблема торкається й України. Щороку чимало наших співвітчизників стають жертвами торгівлі людьми з метою трудової, сексуальної та інших видів експлуатації.

    Задля привернення уваги до цього страшного явища в бібліотеці було організовано книжкову виставку «Не стань живим товаром». Бібліотекарі ознайомили читачів з виданнями та актуальними статтями з періодичних видань про різні аспекти торгівлі людьми та її наслідками, можливостями профілактики та надання допомоги потерпілим особам.

    А з юними відвідувачами парку культури та відпочинку ім. Тараса Шевченка працівники бібліотеки провели розмову-застереження «Скажи, «НІ!» сучасному рабству».

    Під час бесіди бібліотекарки наголосили на тому, що в Україні за часи незалежності більш як 230 тис. наших громадян постраждали від торгівлі людьми. Вона є швидкозростаючою кримінальною діяльністю. Особливо це стосується усиновлення у комерційних цілях, використання у порнобізнесі та примусу до заняття проституцією, трансплантацією органів.

    Сучасне рабство може торкнутися кожного незалежно від віку, статі, освіти чи соціального статусу. Бібліотекарі застерегли молодь та підлітків бути свідомими у своєму ставленні до протидії рабству та вкрай пильними, щоб уберегти себе та інших від потрапляння туди, звідки часто вже не повертаються.

    Завершився захід німою акцією-протестом «Людина – не товар».

     

    Любов Вилегжаніна.

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше