• Вальс, вальс, вальс…

    Вальс, вальс, вальс… Вальс, вальс, вальс… Вальс, вальс, вальс…

    Є танці, яким уготована доля вічності, і до таких по праву належить нестаріючий вальс. Якщо говорять про вальс, то у багатьох, особливо у молоді, виникає відчуття чогось давнього, архаїчного, але ж вальсу всього лише трішки більше 200 років.

    «Кінець 18 століття. Відень… Саме цим міським площам Відня ми зобов’язані виникненню прекрасного танцю», − з цих слів бібліотекарка філії №10 Альона Сушкевич розпочала музичний вечір «Романтичний вальс», який був проведений для членів клубу «Чарівна мить» Академії пенсіонерів. Екскурс в історію вальсу, як танцю. Але ж є і музика! Тисячі пісень звучать в ритмі вальсу, вальс звучить в опері, опереті, в кіно… Як музичний жанр вальс прожив багате подіями життя.

    Підтвердженням цього стали розповіді Альони Сушкевич про уславлених композиторів: Йогана Штрауса, автора 447 вальсів; Роберта Шуберта, як одного з родоначальників музичного вальсу; Фредеріка Шопена, який написав прекрасний вальс у 19 років…

    Присутні мали можливість насолодитися неповторною музикою, яка прозвучала у відеозапису: «Вальс сі мінор» Роберта Шуберта, «Весняний вальс» Фредеріка Шопена, «Віденський вальс» та «Прекрасний голубий Дунай» Йогана Штрауса… Сподобалися всім і музичні твори українських композиторів Олександра Білаша «Київський вальс» та Ігоря Шамо «Де ти тепер».

    Гарним доповненням до музичної зустрічі стали поетичні рядки «Про вальс», які прочитала авторка − Любов Лимар.

    Дійшовши до наших днів, вальс зберіг свої основні риси: легкість і плавність. Тож ми всі впевнені – при такій популярності вальс безсмертний.

     

    Ганна Нагорна.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше