• Цілюща квітка хризантема

    Цілюща квітка хризантема Цілюща квітка хризантема Цілюща квітка хризантема

    Жовтень − пора розкішного цвітіння квітки хризантеми, загадкової гості зі Сходу, що підкорила серця квітникарів усього світу. Продовж багатьох століть ця квітка радує і чарує людей своєю надзвичайною витонченістю і розмаїттям сортів, форм і кольорів.

    У квітучих хризантем багато шанувальників серед садоводів, але не всі знають, що ця красуня наділена ще й неабиякою цілющою силою. В Японії та Китаї хризантема є символом здоров’я та довголіття.

    На годину здоров’я «Цілюща квітка хризантема» до бібліотеки-філії №4 завітали члени клубів «Зарічани» та «Любисток». Очільниця Білоцерківської фітоаптеки «Зелена планета Земної» Аліна Пастовенська розповіла про лікувальні властивості хризантеми, надала рекомендації як відновити свій стан здоров’я за допомогою цілющої рослини.

    Пані Аліна наголошує, що основна цінність квітів − привносити рівновагу в організм людини, що дуже важливо в роботі нирок, легень та нервової системи.

    Присутні дізналися, що хризантему можна використовувати як компонент різних чаїв. Їх можна заварювати окремо або із зеленим чи чорним чаєм, тонкий аромат квітів не перебиває, а лише прекрасно доповнює його смак. Аліна Віталіївна радить застосовувати такий напій в період сезонних захворювань, адже він має протизапальну дію, знижує температуру та допомагає при респіраторних інфекціях.

    Захід проходив у формі запитань і відповідей. Усі бажаючі мали можливість отримали консультації щодо лікування.

    Жовтень – чудова пора, яка дозволяє не лише помилуватися чудовим квітуванням хризантем, а й зміцнити з їх допомогою своє здоров’я.

     

    Олена Буяненко.

     

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше