• Створюємо оберіг власноруч

    Створюємо оберіг власноруч Створюємо оберіг власноруч Створюємо оберіг власноруч Створюємо оберіг власноруч

    В рамках місячника родини, який проходить в БЗШ №21, працівники бібліотеки-філії №6 провели для читачів − учнів 4-В класу (класовод Інна Дацюн) майстер-клас «Лялька-мотанка з серветок». Адже, саме лялька-мотанка з давніх-давен є невід’ємним атрибутом української родини.

    Завідувачка філією Надія Гаврилова презентувала книгу Ольги Тарасюк «Ляльки обереги», в якій розкривається історія створення мотанки, секрети виготовлення, її символіка та сакральне значення.

    Надія Миколаївна розповіла про два види мотанок – Княгиня і Берегиня, які переважали в Україні, зауваживши, що саме Берегиня була оберегом.

    Техніка виготовлення ляльок-мотанок з серветок дуже проста. Окрім трьохшарових і простих серветок, різних за кольором та розміром, та ниток, які мотаються за годинниковою стрілкою, нічого не потрібно.

    Вважається, що коли створюєш мотанку, треба мати позитивні, чисті думки, вкладати у виріб найкращі почуття, тоді лялька буде слугувати оберегом і приносити щастя.

    Вкласі панувала творча атмосфера. Кожна дитина намагалася зробити свій виріб найкращим: підібрати серветку з гарним візерунком, вміло додати елементи одягу. Не все вдавалося з першого разу, але старання і зусилля допомогли створити справжні оригінальні шедеври, сповнені позитивної енергії, любові та тепла власними руками.

    Учасники заходу переконались, що звичайні серветки можна використовувати не лише за призначенням. Майстер-клас був пізнавальним і цікавим, а веселі посмішки на дитячих обличчях стали підтвердженням задоволення від творчості!

     

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:




Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше