• З піснею по життю

    З піснею по життю З піснею по життю

    Пісня – душа народу, безцінна культурна спадщина, яку ми повинні знати та берегти.

    Хто через життя проносить іскру творчого горіння й віри в силу мистецтва є щасливою людиною. Такою щасливою людиною можна назвати Тетяну Коваль − бібліотекарку за професією та берегиню української пісні за покликом душі, зустріч якої з членкинями клубу «Фітовітальня» відбулася в бібліотеці-філії №6.

    Тетяна Іванівна працює завідувачкою Северинівської бібліотеки Таращанської ОТГ. Має більше 30 років бібліотечного стажу. Свого часу вона працювала в бібліотеці-філії №9 КЗ БМР Білоцерківська ЦБС ім. П.Красножона та була активною учасницею народного ансамблю «Калина». Та доля склалася так, що довелося повертатися в рідне село Северинівку. Тут працює і донині. Її душа закохана в книгу та українську пісню. «Не можу прожити ні дня без пісні,− говорить пані Тетяна. – Співаю всюди і завжди, бо з піснею я відчуваю красу, яка мене оточує. Народна пісня – жива, яскрава, сповнена барв істини народна історія, яка розкриває життя народу».

    Моя душа закохана у пісню,

    Чи сумно, а чи весело мені,

    Вона співає ніжно і невпинно

    Чи то веселі, чи сумні пісні…

    Ці поетичні рядки належать Тетяні Коваль. В її творчому доробку неабияке місце займає віршована «Легенда про славний рід козака Северина», в якій розкривається історія села Северинівка. Надіємось, що ми матимемо можливість докладніше ознайомитись з творчістю пані Тетяни на наступному заході.

    За допомогою пісні Тетяна Іванівна розкрила сторінки історії України. Коли звучить пісня у виконанні пані Тетяни, серце наповнюється любов’ю до рідного краю, свого народу, України. В кожній пісні відчувається українська душа, українська вдача, віра, надія й любов. Недаремно Тетяну Коваль називають «Северинівським соловейком». Адже пісні у її виконанні легкі, як сон, примарні, ніби щастя, сонячні, неначе мрія, вони зігрівають серце.

    «А мати жде», «Черемшина», «Вишиванка», «Ой у лузі червона калина», «Калина-любов», «Покохала дідуся», «Виспівує соловейко» − далеко не повний перелік пісень, якими Тетяна Іванівна радувала присутніх.

    Українські мелодійні пісні, які прозвучали у виконанні Тетяни Коваль створили атмосферу душевного тепла та затишку, не залишивши нікого байдужим.

    Тож нехай завжди з нами буде народна пісня, яка збереже тепло наших сердець, зробить усіх душевно багатшими, красивішими у своїх почуттях, підносить нашу національну і людську гідність.

     

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше