• Гірчить Чорнобиль крізь віки

    Гірчить Чорнобиль крізь віки Гірчить Чорнобиль крізь віки Гірчить Чорнобиль крізь віки

    Минуло 38 років від того дня, коли Україну спіткала техногенно-екологічна катастрофа, спричинена вибухом реактора четвертого енергоблоку Чорнобильської атомної електростанції. Чорнобиль і досі для нас є незагоєною раною…

    Про цю страшну трагедію йшлося під час години-спогаду «Гірчить Чорнобиль крізь віки» для читачів бібліотеки-філії №1 для дітей – семикласників Білоцерківської гімназії слов’янських мов-початкової школи №1.

    Бібліотекарка Юля Волошина нагадала присутнім, що трагедію в Чорнобилі вважають однією з найбільших у світі екологічних катастроф, від якої постраждали мільйони людей. Також пані Юлія зробила огляд книжкової викладки «Чорнобиль: біль і пам’ять» на якій були представлені документальні та художні твори, що висвітлюють важливі питання стосунків людини з мирним атомом і жахливі наслідки аварії.

    Своїми спогадами про трагічні події 38-річної давнини з учасниками заходу поділився біло церківець – ліквідатор аварії на ЧАЕС, пенсіонер МВС Олег Леонідович Бойко.

    З його розповіді діти дізналися про причини вибуху на станції, про процес евакуації людей з Прип’яті та Чорнобиля, про те, як відбувалося гасіння пожежі на реакторі.

    Учасники заходу переглянули відео: «За декілька секунд до вибуху», «Ті, що ввійшли в полум’я», присвячені пожежникам, які першими вийшли на лінію вогню і отримали смертельну дозу радіації.

    Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять усіх тих, хто уже відійшов у вічність, та побажали Олегу Леонідовичу довгих років життя.

     

    Юлія Волошина.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше