• Чорна трагедія на кольоровій землі

    Чорна трагедія на кольоровій землі Чорна трагедія на кольоровій землі Чорна трагедія на кольоровій землі Чорна трагедія на кольоровій землі

    26 квітня весь світ схиляє голову в пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи.

     

    До Дня Чорнобильської трагедії в бібліотеці-філії №2 відбулася літературно-екологічна година «Чорна трагедія на кольоровій землі» для читачів – учнів ХПЗО «Алетея» та членів клубів «Любисток» і «Зарічани».

    Про історію та наслідки подій 38-річної давнини присутні дізналися, переглянувши відео «Чорнобильська катастрофа: історія про трагедію, яка назавжди закарбувалася в пам’яті».

    Про особисту участь у ліквідації наслідків катастрофи розповів гість книгозбірні – ліквідатор Валерій Березуцький. Він одним з перших виїхав на місце трагедії. За звитяжну, самовіддану працю у зоні катастрофи пан Валерій нагороджений орденами «За мужність», «За гуманізм і милосердя», нагрудними знаками «Учасник ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС», «За мужність і милосердя» та Відзнакою міського голови. Валерій Павлович – водій, з 1976 по 1998 рік працював в АТП ВАТ «Білоцерківський автобусний парк», розповів про роботу водіїв у 30-ти кілометровій Чорнобильській зоні відчуження.

    Завідувачка книгозбірнею Світлана Линник презентувала книгу Костянтина Климчука «Літо, коли сонце стало чорним», в якій описується трагедія на Чорнобильській АЕС очима одинадцятирічного хлопчика, а також зачитала вірші поета-аматора, учасника ліквідації наслідків катастрофи Анатолія Медвідя зі збірки «Під чорнобильським крилом» про участь у ліквідації аварії та героїзм побратимів-чорнобильців.

     

    Олена Буяненко.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше