• Цей чарівний світ танцю

    Цей чарівний світ танцю Цей чарівний світ танцю Цей чарівний світ танцю Цей чарівний світ танцю

    29 квітня – день особливий для всіх, хто живе у ритмі танцю, адже у всьому світі він відзначається як Міжнародний день танцю. У цей день з’явився на світ артист французького балету Жан-Жорж Новер. Саме його називають засновником балетного мистецтва.

    З нагоди свята в бібліотеку-філію №6 на танцювальний калейдоскоп «Танці та руханки під музику» завітала Оксана Онопрієнко – хореограф, керівник танцювальної студії «MAXIMUM». Оксана Сергіївна уродженка міста Хрестівка Донецької області. Після окупації міста росією, в 2014 році вона із 6-річним сином переїхала в Білу Церкву. З того часу свої знання, уміння і навички у царині танців пані Оксана передає маленьким жителям вже рідного для неї міста. Танці – її стихія. В своїй роботі жінка поєднує спортивну завзятість та творчий підхід. Вона не просто хореограф, а й митець. Оксана Сергіївна дарує свою любов до танцю, щоразу розкриваючи його унікальність, велич і неповторність, а історію танцю розповідає в рухах, бо має своє бачення гармонії, краси та неабиякий художній смак.

    Завідувачка бібліотекою Надія Гаврилова розповіла присутнім про історію свята, найтанцюючу націю світу – бразильців,та зауважила, що по цей бік океану українці однозначно є одними із найбільш танцюючих. Адже саме нам належить рекорд з масового одночасного танцю. Встановили його у 2011 році в Кропивницькому. 14585 осіб зібралися на стадіоні та станцювали «рок-н-рол».

    Пані Оксана поділилася з дівчатками своєю любов’ю до цього неймовірного виду мистецтва, яке розвиває почуття прекрасного, ритм та пластику. Вона зауважила, що танець розповідає про сутність виконавця, його думки, характер, темперамент, стиль життя, уподобання і мрії. За всією своєю красою та легкістю, танці – це важка праця і дисципліна, щоденні репетиції та тренування. Тому вибирають цю професію ті, хто жити не може без музики, чиє серце б’ється з нею в такт, а ноги постійно повторюють степи та па.

    Разом з гостею дівчатка вивчили 6 позицій ніг та 3 позиції рук в класичному танці, розмовляли мовою рухів і врешті-решт поринули у світ танцю. Дітлахи жваво та із захопленням повторювали рухи за гостею. Під час танцювального калейдоскопу діти вивчили багато цікавих рухів, які можна використовувати при проведенні флешмобів. Завершився захід міні-дискотекою та представленням учасників з використанням дефіле. Радісні посмішки на обличчях присутніх свідчили про те, що було цікаво і весело!

     

    Людмила Романюк.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше