• Тих днів у пам’яті не стерти і сьогодні

    Тих днів у пам’яті не стерти і сьогодні Тих днів у пам’яті не стерти і сьогодні Тих днів у пам’яті не стерти і сьогодні Тих днів у пам’яті не стерти і сьогодні Тих днів у пам’яті не стерти і сьогодні

    Презентацію книги Анни Степанюк «Я очима мами, або Рік, коли нас убивали», спільно із завідувачкою бібліотекою школи №21 Ларисою Іовженко, для читачів – учнів 6-А класу Білоцерківської гімназії-початкової школи №21 (вчителька Тетяна Олексієнко) провели бібліотекарки філії №6.

    Про життєвий та творчий шлях пані Анни шестикласникам розповіла завідувачка книгозбірнею Надія Гаврилова.

    Анна Михайлівна родом із Білої Церкви. Філологиня за освітою і творча особистість за покликанням. Про рік втрат, болю і страждань, рік смутку і, водночас, рік найбільшої любові до ближнього, до Батьківщини, до життя, Анна Михайлівна написала книгу «Я очима мами, або Рік, коли нас убивали». Пером і словом авторки говорить її найменша донька Наталочка, яка народилася напередодні повномасштабного вторгнення рф в Україну. Книга – це дописи щасливої мами про кожен прожитий місяць першого року життя донечки, це дванадцятимісячна поетично-прозаїчна оповідь із життя пересічної маленької громадянки України, яка переросла в книгу.

    На зустріч Анна Михайлівна завітала із донькою, від імені якої написана книга. Це книга не лише про неї, а про всіх дітей України, про їхніх мам, про любов і добро, про сум за рідною домівкою, адже «на чужині не росте любов», про віру, що завтра настане!» – відзначила пані Анна. З вуст авторки звучали вірші «Заповіт сусідам», «Подаруй мені завтра, мамо», «300 років нашій війні». Щемні поезії перепліталася з розповідями про війну, страх і біль, розлуку і зустріч, дружбу і взаємодопомогу, і , звичайно, любов. Любов, яка тримає життя в окопах і дарує віру в перемогу. На завершення зустрічі пані Анна виконала авторську пісню «Колискова для солдата». А згадкою про зустріч слугуватимуть світлини та книга від авторки. Запам’ятаються дітям і хвилини «Запитання-відповіді», в яких лейтмотивом звучало бажання перемогти рашистів у цій війні.

    Наша боротьба триває щоденно від 2014 року, і ми неодмінно переможемо, бо захищаємо рідну землю, боронимо своє право вільно обирати майбутнє. Для нас це війна за свободу, демократію та європейські цінності проти імперських амбіцій підступного агресивного сусіда-злочинця.

     

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше