• А сьогодні – гай гуде, щира масляна іде

    А сьогодні – гай гуде, щира масляна іде А сьогодні – гай гуде, щира масляна іде А сьогодні – гай гуде, щира масляна іде

    Любить український народ святкування, веселощі і розваги. То чому б не відзначити кінець зими? Адже є чудова нагода – свято Масляної, найсвітліше, веселе народне свято. Його краса, сердечність і щедрість дають заряд гарного настрою на весь рік. Ось і настав час, коли зима, нарешті, вичерпала себе. Всі ознаки, як на долоні. На календарі вже скоро березень! Сонце грайливе! Струмки дзюрчать! Так, зима ще огризається та головну пісню вона вже відспівала! Аж не віриться, ще зовсім трішечки і настане весна!

    22 лютого в книгозбірні №1 для дітей бібліотекарі разом із шестикласниками БНВО «Перша гімназія» (класовод Тетяна Громадська), під час народознавчої толоки «Зимовий холод проводжаємо, сонечко з весною зустрічаємо!» весну закликали та Масляну зустрічали.

    Діти співали веснянки, обрядові пісні, водили «кривого танця». Під сміх та жарти Весна – веселилася, Зима – в останнє всіх морозила, Масляна – пригощала варениками та млинцями зі сметаною. Народна забава «Кусання млинця», сподобалася дітям найбільше. Перемогу отримав «Колодій», який зумів у млинці надкусити найбільше дірочок.

    Майя Тарасенко.

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше