• Гортаючи сторінки історії

    Гортаючи сторінки історії Гортаючи сторінки історії Гортаючи сторінки історії

    Українська революція 1917-1921 років…

    Боротьба за незалежність… Не всі факти й події тієї революції нам відомі, зрозумілі та належним чином висвітлені.

    Це і тяжкі, криваві бої за Київ та Львів, і трагічна смерть юнаків під Крутами, і десятки тисяч січових стрільців, скошених безжалісною епідемією тифу і тисячі заморених голодом та холодом у таборах полонених… На їхніх заповітах виростають нові покоління українців, що ведуть боротьбу за незалежність нашої країни.

    Указом Президента України від 22 січня 2016 року 2017 рік проголошено Роком Української революції.

    З метою вшанування традицій боротьби за незалежність і соборність України, розширення знань молоді про героїчні події 1917-1921 років, виховання почуття патріотизму, поваги до історичного минулого українського народу, борців занаціональну незалежність Батьківщини, 20 листопада працівники центральної бібліотеки провели у Білоцерківській гімназії №2 історичний екскурс "Національно-визвольний рух в буремні 1917-1921 роки”.

    Бібліотекарі Любов Вилегжаніна та Валентина Самардак підготували літературно-поетичну композицію "Це нашої історії рядки”, ознайомивши учнів з основними етапами Української революції.

    Краєзнавець Анатолій Бондар більш детально розповів підліткам про українську столітню війну за правду, за свободу, що триває і досі.

    Історик охарактеризував особливості революції в нашому краї, розповів про участь відомих земляків у революційних подіях, показав героїзм учасників боротьби за незалежність України.

    Присутні мали змогу поповнити свої знання та ширше ознайомитись з низкою подій тих буремних років, переглянувши книги та часописи, представлені на тематичній виставці-хроніці "Гортаючи сторінки історії: Українська революція 1917-1921 років”, яку презентували бібліотекарі.

     

    Любов Собчак, Валентина Стриж.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше