• Магія казок Шарля Перро

    Немає в світі людини, яка б хоч раз на віку не мандрувала країною казок. Знайомство з казкою, зустріч із нею – це завжди свято. І сьогодні ми маємо чудову нагоду потрапити до цієї дивовижної країни.

    Адже, 12 січня усі любителі казок – і великі, і малі, – вшановують пам’ять відомого французького письменника Шарль Перро. Серед сучасного розмаїття книжок і авторів, казки цього статечного француза залишаються напрочуд запитаними й актуальними.

    Шарль Перро писав про героїв справжніх, але водночас й тих, яких насправді не буває. І це стало його відкриттям у світі казок. Схожі казковіісторії – про малюсіньких та відважних синів, добрих падчерок і злих мачух, – розповідали завжди і всюди, проте, саме герої казок Шарль пробралися в балет, оперу, на сцену театру…

    На казковий калейдоскоп «В колі казок Шарля Перро», присвячений 390-річчю від дня народження відомого казкаря, в бібліотеку-філію №6 завітали маленькі читайлики. Мандруючи світом казки діти із захопленням слухали розповідь завідувачки бібліотекою Надії Гаврилової про одного з найвідоміших казкарів світу. Дітлахигарно знають ці казки, які їм читали мами та бабусі, тому активно взяли участь у міні-вікторині. З великим задоволенням учасники заходу переглянули мультиплікаційний фільм «Попелюшка». Гарним доповненням стала книжкова виставка «Дивосвіт скарбів книжкових». Яскраві книжки: «Червона шапочка», «Спляча красуня», «Попелюшка», «Кіт у чоботах», «Подарунки феї», «Перлини європейських казок», «Чарівний світ Ш. Перро», наче самі просилися до рук. Тож малеча зацікавлено гортала сторінки улюблених казок. Не можна було встояти перед чарами Попелюшки, кмітливістю Кота в чоботях, гордістю Хлопчика-мізинчика, який врятував своїх братів та чудової історії про Сплячу красуню!

    Відкладіть сьогодні всі свої справи, прочитайте дітям будь-яку казку Шарля Перро – неквапливо, із паузами та роздумами. Вшануйте пам’ять великого казкаря в день його народження.

     

    Людмила Романюк.

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше