• Про братів наших менших Про братів наших менших

    Люди часто не помічають проблем, якщо вони не стосуються їх особисто. Напевно кожен з нас хоча б раз у житті бачив на вулиці нещасне кошеня або голодного собаку, але так і пройшли повз них в надії, що хтось обов’язково зупиниться й допоможе. Але, як показує практика, зупиняються одиниці, і дуже часто у них вдома або під їхньою опікою вже є з десяток тих, кому потрібно допомогти.
     
    Але варто задуматися, адже тисячі бездомних тварин опинилися на вулиці з «милості» жорстоких господарів або, ще гірше, просто людей, які егоїстично перекладають проблему на інших. Опинившись без опіки, вони приречені на голодне животіння і передчасну загибель.
     
    Звернути увагу на проблему бездомних тварин, розповісти про їхню трагічну долю й спільними зусиллями спробувати відшукати шляхи вирішення проблеми покликаний Всесвітній день бездомних тварин, який відзначається щорічно третьої суботи серпня.
     
    Про братів наших менших говорили напередодні в бібліотеці-філії №1 для дітей. На зустріч до маленьких читачів книгозбірні та вихованців ЦСПРД «Злагода» завітали голова громадської організації «Добробут тварин», член Асоціації зоозахисників України Наталія Терещенко та волонтерка Олена Степура. З неймовірним захопленням малеча слухала розповіді зооволонтерок про бездомних тварин, їхні потреби в їжі, воді та, найголовніше, − про людську турботу.
     
    На питання пані Наталії про те, хто зможе відмовитися від морозива, щоб на ці кошти придбати їжу для тваринок, багато малят підняли руку. Непідробні емоції, щирі бажання, відкриті серця цих дітей зворушили до глибини душі.
     
    А як зраділа малеча обіцяному сюрпризу! Вони мали нагоду познайомитися з кішкою Ірискою, в минулому вуличною тваринкою, а нині – домашньою улюбленицею Наталії Терещенко, та собачкою Мухою, якою наразі опікується завідуюча бібліотекою №1 Тетяна Качанова. Малюки із захопленням гладили їх і обіймали. І кожен висловив бажання в майбутньому теж мати в своєму домі такого чотирилапого друга.
     
    Затамувавши подих, маленькі читачі переглянули щемливий мультфільм «Притулок для собак», а книги з виставки «Серце найчистішої породи» з дивовижною швидкістю розійшлася по руках.
    Насправді, неймовірно радісні почуття, багато усмішок та великий заряд позитиву отримали усі учасники заходу.
     
    Колектив бібліотеки щиро вдячний Наталії Терещенко та Олені Степурі за їх волонтерську діяльність, яка має неоціненне значення, та надзвичайно цікаву зустріч.


    Тетяна Качанова



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше