• В день злуки візьмемось за руки

    В день злуки візьмемось за руки В день злуки візьмемось за руки В день злуки візьмемось за руки

    22 січня 1919 року ввійшло до національного календаря як велике державне свято – День Соборності України. Саме в цей день було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки.

    З цієї нагоди працівники бібліотеки провели для читачів – учнів 6-А класу СПМШ №16 (класовод Т.Шутенко) патріотичну годину «В день злуки візьмемось за руки».

    Бібліотекарі Жанна Харченко та Світлана Могорит розповіли учасникам заходу про історичні події тих років, становлення і розвиток українського національного державотворення та про Акт Злуки, який спирався на споконвічну мрію українського народу про незалежність.

    Дітям було цікаво дізнатися, як відзначили цей день українці 30 років тому, утворивши «Живий ланцюг» від Львова до Києва. Юні патріоти продемонстрували свої знання з історії України під час вікторини «Знай і люби свою країну» та зібрали з пазлів карту України.

    Шестикласники щиро та натхненно написали на синьо-жовтій стрічці свої побажання рідній країні: єдності, економічного зростання, добра, любові, розквіту, а найбільше – МИРУ!

     

    Жанна Харченко.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше