• Чистіша від води хай буде мова Чистіша від води хай буде мова Чистіша від води хай буде мова Чистіша від води хай буде мова

    Яка багата на свята наша планета! Яких тільки свят не відзначає наше людство! Тож дуже приємно, що не залишилася без уваги і мова.
     
    До Міжнародного дня рідної мови працівники бібліотеки-філії №4 підготували для другокласників БНВК ЗОШ №13 (класовод Голяк Л.М.) мовне свято «Чистіша від води хай буде мова». 
     
    Бібліотекар Олена Буяненко нагадала юним читачам, що рідну мову треба шанувати й берегти. Для цього, перш за все, розмовляти нею, вивчати її, читати книжки. Дітлахи переглянули відео-презентацію «Міжнародний день рідної мови», з якої дізналися про історію виникнення свята та отримали цікаву інформацію про особливості рідної мови.
     
    Маленькі мовознавці брали участь у конкурсах «Словотворчий», «Продовж прислів’я», «Хто швидше?», відгадували загадки. Протягом свята діти читали вірші про Україну та рідну мову, а Аріна Павлієнко виконала колискову «Котику сіренький», дорогу і близьку з раннього дитинства.
     
    Міжнародний день рідної мови є чудовою нагодою згадати про те, що мова кожного народу неповторна і чарівна, але рідна мова для кожної людини найкраща і найчарівніша. Наприкінці свята всі учасники виконали пісню «Україна – це ми».

    Світлана Линник.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше