• Пригорнись до Лесиного слова

    Пригорнись до Лесиного слова Пригорнись до Лесиного слова Пригорнись до Лесиного слова Пригорнись до Лесиного слова Пригорнись до Лесиного слова

    До 150-річчя від дня народження видатної письменниці Лесі Українки у бібліотеці-філіалі №9 сімейного читання був організований літературно-мистецький тиждень «Пригорнись до Лесиного слова», який розпочався відкриттям книжкової виставки під назвою «Княгиня української поезії». Для членів клубу «Серпанок» бібліотекарі підготували поетичну годину «Я в серці маю те, що не вмирає». Учасники заходу ознайомилися з життєвим і творчим шляхом відомої письменниці, читали улюблені вірші, слухали пісні на слова поетеси.

    Для учнів молодшої ланки СПМШ №16 бібліотекарка Галина Чередник провела цикл літературних бесід «Леся Українка – дітям». Світлана Могорит підготувала для інтернет-користувачів віртуальну книжкову виставку «Ти себе Українкою звала», яка розміщена на блозі бібліотеки «БібліоВсесвіт».

    Завершився тиждень підведенням підсумків дитячого онлайн-конкурсу на кращу ілюстрацію до творів Лесі Українки «Леся Українка і Я», у якому взяли участь читачі бібліотек міста, учні студій образотворчого мистецтва ЦПО «Соняшник», учні шкіл міста, діти з Фурсівської ОТГ. У 160-ти малюнках проілюстровані відомі твори великої Українки, як наприклад: «До тебе, Україно», «Стояла я і слухала весну», «Я в серці маю те, що не вмирає». Та найбільше ілюстрацій до дитячих поезій Лесі Українки: «Ой вишеньки, черешеньки», «Мамо, іде вже зима», «На зеленому горбочку», казок «Біда навчить», «Ох» тощо. Усі дитячі роботи надзвичайно гарні та оригінальні. Кожна ілюстрація заслуговує на перемогу, тому було дуже складно обрати найкращі малюнки.

    Журі у складі відомих художників: члена Спілки художників України, майстра декоративно-вжиткового мистецтва Валерія Вовченка; керівника студії «Берестяночка» ЦП Освіти «Соняшник», майстра декоративно-вжиткового мистецтва Валентини Коробко та депутата Білоцерківської міської ради Ольги Нагорної визначили переможців: Богдан Банщиков, Віталіна Бойко, Злата Валігура, Захар Василенко, Софія Гіптенко, Максим Губарєв, Тетяна Дубовик, Костянтин Жижа, Олександр Загородній, Вероніка Загородня, Євгенія Зубченко, Софія Ісмаілова, Марк Коробко, Олексій Краюхін, Анна Кривенда, Дарина Крук, Каміла Мацюк, Максим Надточій, Олександр Назарчук, Артем Ніколаєнко, Яна Перкова, Софія Порхун, Марія Поштарук, Владислав Пугач, Настя Самелюк, Даша і Марія Солом’яні, Іра Стародуб, Ліза Тентюк, Вероніка Тимкович, Маргарита Хіврич, Даша Швець, Евеліна Шевченко, Назар Шевченко, Варвара Юрченко.

    Приємним сюрпризом стала участь і перемога у конкурсі талановитих дітей з відділу образотворчого мистецтва Оржівської музичної школи Клеванської селищної ради Рівненської області.

    Спонсорами конкурсу «Леся Українка і Я» виступили управління культури і туризму Білоцерківської міської ради (очільниця Юлія Ковальська, міська ЦБС ім. П.Красножона (директорка Раїса Григоренко). Талановиті діти з багатодітних родин отримали подарунки від депутата міської ради Ольги Нагорної.

    Вітаємо переможців та учасників конкурсу!

     

    Катерина Волинець.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше