• Дітям про театр

    Дітям про театр Дітям про театр Дітям про театр Дітям про театр Дітям про театр

    Театр – один з найдієвіших засобів гармонійного розвитку, місце, де дитина розвиває себе, розвиває навички спілкування, свободи, мовлення, розвиває інтелект, долучається до культури і вчиться бути самим собою. Вчиться не боятися! І успішно презентувати себе. Безумовно, багато корисного дитина отримує в театрі як глядач, але, вихована театром зсередини, дитина отримує цінностей у 1000 разів більше.

    Напередодні Міжнародного дня театру на творчу зустріч з користувачамикнигозбірні №1 для дітей завітали актори Київського академічного обласного музично-драматичного театру ім. П.Саксаганського Влад Красіков, Маргарита Овчарова та в.о. директора Юрій Доник.

    Розповідаючи про акторську професію, пані Маргарита зауважила, що доля театру – це десятки, сотні людських доль, які в химерному плетиві, у творчому горінні творять магію мистецтва. Хтось більшою, хтось меншою мірою, але кожен, хто виходив на сцену, хто здійснив постановку вистави, хто поклав стібочок, шиючи сценічний костюм, хто був за кермом автобуса під час численних гастролей – кожен доклався до процвітання театру. І дуже важливо, наголосила акторка, читати книги, бо саме читання сприяє осмисленню себе.

    Спілкування з дітьми відбулося в теплій, щирій формі діалогу. Коли мова зайшла про вистави, які переглядали дітлахи, аудиторія пожвавилася і запитання посипалися, ніби горох з торбинки. Пан Владислав не встигав реагувати відповідями на ліс дитячих рук. Кожну з вистав, зокрема «Детективна історія Ґензеля і Ґретель», «Магічна кулька Санта Клауса», «Щенячий патруль», «Король Лев», «Сучасні пригоди трьох поросят», «Рапунцель», «Сюрприз для Пеппі», «Мауглі» попереказували безліч разів, всіх героїв «переміряли» на себе. Пан Юрій в захопленні від глядачів потішився, що естафетна паличка культури в бібліотеці передається не тільки від розуму до розуму, як за шкільною партою, а й від серця до серця.

    Вдячні глядачі обдарували гостей бурхливими оваціями з побажаннями в акторській грі лише натхнення, азарту, переповнених залів, всіх захоплювати та вражати і подарували квіти. На згадку про зустріч сфотографувалися з акторами. Такі зустрічі надихають, мотивують, наповнюють гордістю за місто, що маємо такий театр і чудових акторів.

    Щиро дякуємо Маргариті Овчаровій, Владиславу Красікову та Юрію Донику за насолоду від спілкування і сподіваємося на плідну подальшу співпрацю.

    Зичимо, щоб високі здобутки у вашій праці зігрівали серця дітей і згуртовували їх на добрі справи. Нехай панує гармонія, любов, повага і розуміння у творчому колективі театру. Сили вам, енергії, крилатих надій і творчих успіхів. Глибоко цінуємо Вашу працю.

     

    Олена Крищенко.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше