• Фітотерапія на захисті вашого здоров’я

    Фітотерапія на захисті вашого здоров’я Фітотерапія на захисті вашого здоров’я Фітотерапія на захисті вашого здоров’я Фітотерапія на захисті вашого здоров’я Фітотерапія на захисті вашого здоров’я

    Упродовж багатьох століть мудрими цілителями, знахарями, відунами, які знаються на рослинах, зберігалися накопичені знання та досвід. Переходячи з рук в руки, поповнювалися вони досвідом нових поколінь народних цілителів. Це продовжується і тепер. Цілющі фітокомпозиції фітоздравниці «Зелена планета Земної» стали для багатьох білоцерківців та мешканців Київщини справжнім порятунком від різних хвороб.

    З нагоди Всесвітнього дня вітаміну С, який щорічно відзначається 4 квітня, до бібліотеки-філії №2 завітали члени клубів «Зарічани», «Любисток» та «Промінь надії» на зустріч з очильницею Білоцерківської філії «Зелена планета Земної» Аліною Пастовенською.

    Пані Аліна хотіла більше розповісти саме про цей вітамін, оскільки потреба у ньому зростає навесні. Присутні дізналися, що особливість вітаміну С в тому, що організм не вміє зберігати його «про запас», тому всі ми потребуємо того, щоб аскорбінова кислота щодня надходила до нас з продуктами харчування. Аліна Віталіївна наголосила, що адаптовані до нашого організму рослини краще заморських. На вітамін С багаті плоди шипшини, чорної смородини, горобини, обліпихи, не менше його в ягодах та листі суниці, а також наземній частині кропиви дводомної, петрушці та черемші.

    Протягом заходу читальну залу книгозбірні наповнив запах живих лікарських рослин, аромат яких має цілющу силу.

    Працівниці бібліотеки представили читачам книжкову виставку «Здоров’я в долонях природи», на якій розміщені видання, що стане у нагоді всім, хто бажає завжди бути здоровими, а отже, щасливими.

    На завершення заходу присутні мали змогу посмакувати запашним чаєм з трав Надросся.

     

    Олена Буяненко.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше