• Здоров’я – найбільша цінність

    Здоров’я – найбільша цінність Здоров’я – найбільша цінність Здоров’я – найбільша цінність

    Сучасний світ відкриває перед нами великі можливості, ми поспішаємо жити не замислюючись над тим, що іноді потрібно зупинитися, потурбуватися про себе, про своє життя, лише здорова людина відчуває себе повноцінною особистістю, і лише здорова людина приносить користь суспільству.

    Здоров’я – одна з основних умов щастя людини. Кінець зими та початок весни – найбільш «дефіцитний» період року щодо надходження вітамінів до організму з їжею. У минулорічних овочах та фруктах вітамінів за зиму відчутно поменшало, а для нового врожаю ще не час. Проте навіть за таких умов є прості і доступні продукти, здатні забезпечити організм корисними речовинами ранньою весною.

    До Всесвітнього дня здоров’я в бібліотеці-філії №6 відбулася година здоров’я «Здорове харчування – запорука довголіття». На захід запросили членкинь клубу «Фітовітальня». Завідувачка філією Надія Гаврилова ознайомили присутніх з основами здорового харчування саме в перші місяці весни. Розповіла які продукти потрібно вживати аби насичувати організм усіма поживними та корисними елементами, як правильно харчуватися, аби уникати різних захворювань, підтримувати нормальну вагу, покращити якість і збільшити тривалість життя. Саме навесні, насамперед, слід надавати перевагу свіжій зелені та різнокольоровим овочам:редьці, ріпчастій цибулі, руколі, шпинату, листовому салату, моркві, червоному бурякові. Існує навіть такий вираз: «З’їж веселку!». Адже ранні весняні овочі поповнюють організм вітамінами та мікроелементами для уникнення стану авітамінозу після зими. Надія Миколаївна наголосила, що правильне харчування має стати частиною здорового способу життя, гарною звичкою, яка допоможе зберегти здоров’я, щоб організм отримував всі необхідні поживні речовини і повністю їх засвоював, вона нагадала основні правила здорового харчування.

    Учасники заходу переглянули відеоролики: «Яким має бути денний раціон харчування» та «Правильне харчування. Золоті правила». Користувачі мали можливість поділитись вже набутим досвітом здорового харчування. Увазі присутніх була запропонована книжково-продуктова поличка «Вітаміни з городу».

    Весна – це час росту, відновлення, час очищення від важкої їжі та малорухливого стилю зими. Навесні наш організм хоче легкої їжі. Тож все в наших руках! Будьте здорові!

    Людмила Романюк.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше