• Ніхто, крім нас!

    Ніхто, крім нас! Ніхто, крім нас! Ніхто, крім нас!

    До 10-ї річниці початку АТО в бібліотеці-філії №6 відбувся День бібліографії «Меч гарантує мир». Деякі заходи, які проводилися в книгозбірні в цей день, були присвячені письменнику, учаснику російсько-української війни, військовослужбовцю 72-ї ОМБр ім. Чорних Запорожців Андрію Кириченку, а дороговказом слугував біобібліографічний покажчик «Ми найманці вкраїнської свободи…», присвяченого творчості пана Андрія.

    Покажчик підготували працівниці відділу методичної та бібліографічної роботи. В ньому зібрані матеріали про творчий доробок молодого, але добре знайомого письменника, розповідь про життєвий шлях, посилання на Інтернет-ресурси, які містять інформацію про Андрія Кириченка, його творчість, зустрічі з шанувальниками та презентації книг.

    Завідувачка бібліотекою Надія Гаврилова познайомила користувачів філії з розділом покажчика «Слово про письменника». Зацікавили читачів спогади військової волонтерки Олени Мокренчук про Андрія Кириченка – офіцера Збройних Сил України, учасника війни росії проти України. Особливу увагу пані Надія приділила тому, як народжувались вірші та який шлях пройшов нині вже знаний і відомий письменник. Бібліотекарка Людмила Романюк презентувала присутнім розділ «Творчий доробок письменника».

    Під час ознайомлення з книгами Андрія Кириченка, присутні знайомились з поезією, яку читали користувачі книгозбірні: Людмила Самойленко, Людмила Служава та завідувачка бібліотекою Надія Гаврилова. Жодний почутий вірш не залишив байдужими учасників заходу. Співчуття і переживання були ознаками сприйняття поезій Андрія Кириченка.

    З розділом «Матеріали про життя і творчість Андрія Кириченка» присутніх ознайомила бібліотекарка Світлана Шута. Вона розповіла про громадянську позицію автора, його участь у виставках митців – військовослужбовців, зустрічі з жителями різних міст України. Свою розповідь вона завершила словами поета із твору «Декалог», в яких відображається громадянська позиція Андрія Кириченка.

    …Хай пам’ятає старість, хай навчається молодь:

    Чуєш ворога – вбий! Бачиш ворога вбий!

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше