• У виставковій залі «Народження казки»

    У виставковій залі «Народження казки» У виставковій залі «Народження казки» У виставковій залі «Народження казки» У виставковій залі «Народження казки» У виставковій залі «Народження казки»

    Важко говорити під час такої жорстокої, кривавої війни про красу, мистецтво, виставки. Але ми повинні це робити. Ми повинні вистояти, врятувати державу, культуру, мову. Те, що українці продовжують жити і творити – це красномовна відповідь ворогу, впевненість у силі наших захисників. Дякуємо і низько кланяємось кожному.

    У виставковій залі при бібліотеці-філії №5 відкрилася виставка робіт учнів і викладачів Білоцерківського професійного ліцею, яка має назву «Народження казки».

    Експозиція запрошує відвідувачів доторкнутись до одного з прадавніх ремесел, що стало народним мистецтвом – різьблення по дереву. Безмежна дяка, шана і повага майстрам, які бережуть, розвивають і навчають своїх учнів цьому магічному дійству.

    В професійному ліцеї є можливість здобути різні професії, але найбільш цінним є те, що в закладі освіти зберегли народні традиції різьбярства по дереву та бересті та навчають елементам реставрації виробів з дерева.

    Професія різьбяра – це творча професія, яка базується на досвіді народних традицій та вдосконаленні ідей сучасних майстрів. На Київщині це єдиний навчальний заклад даного профілю.

    Враховуючи виклики сьогодення, ця професія є важливою, адже знищених та пошкоджених пам’яток культури незліченна кількість. Потрібно буде відбудовувати, реставрувати все, що було пошкоджене.

    Ініціатором виставки є Ігор Безвербний – відомий у місті художник, а для учнів це ще й викладач спеціальних дисциплін, який навчає малювати, ліпити, креслити, робити композиції, знатися на деревині. Анатолій Заграбчук та Микола Ясінський – майстри, які про дерево і різьбярство знають все. Саме вони, разом з учнями, перетворюють ескізи на шедеври.

    Тож присутнім було цікаво послухати їхні коментарі до робіт та спробувати самим потримати в руках різак й бодай щось різнути. Це виявилось не просто.

    Очильниця управління культури і туризму Білоцерківської міської ради Юлія Ковальська подякувала за чудову виставку, яка вразила відвідувачів своєю вишуканою простотою і народним корінням. Вручила ініціатору та її організатору Ігорю Безвербному Подяку, з побажання новий ідей і здобутків у творчості та вихованні майбутніх майстрів народного мистецтва.

    Виставка діятиме до 12 травня у виставковій залі бібліотеки-філії №5, за адресою: проспект Незалежност,55.

    Любов Михайлюк.

     

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше