• Верба красна не б’є напрасно, верба б’є за діло

    Верба красна не б’є напрасно, верба б’є за діло Верба красна не б’є напрасно, верба б’є за діло Верба красна не б’є напрасно, верба б’є за діло

    16 квітня фахівчині книгозбірні №3 вітали своїх користувачів – учнів 1-А класу (класовод Людмила Саранчук) та 1-Б класу (класовод Наталія Бортяна) Білоцерківської гімназії-початкової школи №15 бібліоетюдом «Верба красна не б’є напрасно, верба б’є за діло».

    Бібліотекарки розповіли школярам про Вербну неділю та про вербу, як народний символ України, зупинившись на її значенні в житті і побуті українців.

    Свячена верба користується великою шаною серед українського народу. Їй приписується магічна сила. Освяченими гілочками торкаються людини, промовляючи: «Не я б’ю, верба б’є, недалечко свячене яєчко»… Бажають здоров’я, миру і благополуччя.

    Під час заходу дітлахи залюбки читали вірші, переглянули книжкову викладку, коментований огляд якої зробили працівниці філії.

    Учасники заходу залюбки відгадували загадки, доповнювали прислів’я і приказки, співали обрядову пісню «Вербова дощечка». Мали маленькі відчайдухи й час на ігри: «Довга лоза», «Вербова бабка».

    Шануймо свята на своїй українській землі!

     

    Ксенія Гнуда.

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше