• «Меч гарантує мир»

    «Меч гарантує мир» «Меч гарантує мир» «Меч гарантує мир» «Меч гарантує мир» «Меч гарантує мир»

    Творчості Андрія Кириченка – військовослужбовця, офіцера Збройних Сил України, білоцерківського поета та прозаїка-фронтовика, був присвячений День бібліографії «Меч гарантує мир», який відбувся в центральній бібліотеці для дітей 17 квітня для читачів – дев’ятикласників гімназії-початкової школи №11.

    Завідувачка ЦДБ Олена Корнієнко познайомила учнів з біографією автора прозових та поетичних текстів, які є відображенням українського воєнного сьогодення. З її бесіди-розповіді «Слово про письменника» діти дізналися про дитинство, юність поета, проходження ним військової служби в рядах 72-ої окремої механізованої бригади ім. Чорних Запорожців, участь в АТО на сході України, бойові дії на фронтах російсько-української війни.

    Бібліотекарка Антоніна Даценко презентувала бібліографічний покажчик «Ми найманці вкраїнської свободи…», присвячений творчій діяльності письменника-краянина, члена Національної спілки письменників України з 2017 року, автора чотирьох поетичних та однієї прозової збірки, лавреата численних літературних та літературно-мистецьких премій, переможця багатьох літературних конкурсів.

    В рамках Дня бібліографії відбулася творча зустріч читачів ЦДБ з письменником. Гімназисти гучними оплесками зустріли Андрія Кириченка. Протягом години пан Андрій майстерно декламував та коментував рядки, що пахнуть порохом, із поетичних збірок «Ось така війна» (2017), «Це наша правда» (2018), «Гільзи в кишені» (2019), «Крила ангельських крил» (2021), в яких глибоко поєдналися реалії воєнного життя з емоційними й пристрасними перипетіями ліричного героя. Кожен вірш викликав хвилю емоцій і переживань у підлітків, не залишивши їх байдужими. Віршовані рядки прозвучали й у виконанні дев’ятикласників.

    Під час зустрічі учні дізналися, що деякі вірші поета-фронтовика стали піснями. Вразив школярів бойовий гімн Окремого штурмового батальйону «Скала» – «Герої важких часів» (слова Андрія Кириченка, музика Руслана Герасименка).

    Читачі зацікавилися творами Андрія Кириченка, бо вони мають особливий статус – доносять правду про те, що бачив автор, що важливо і що має право на життя, допомагають глибше осмислити все, що відбувається в країні сьогодні.

    Присутні подякували поетові за цікаву зустріч і побажали нових творчих здобутків.

     

    Світлана Шалагіна.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше